Withings Body Cardio weegschaal meet Pulse Wave Velocity

withings body cardio

Withings heeft verschillende weegschalen in het assortiment. Deze weegschalen meten niet alleen maar de standaard kilo’s. Met de nieuwste Withings Body Cardio weegschaal kun je ook de Pulse Wave Velocity meten. Zo krijg je een betere indicatie over de gezondheid. Dit naast de gegevens over gewicht, vetpercentage en BMI.

Wat is Pulse Wave Velocity?

Deze Pulse Wave Velocity is de snelheid waarmee je hart het bloed door de aderen pompt. Deze snelheid wordt beïnvloedt door de bloeddruk en het cholesterol gehalte. Met het getal voor de Pulse Wave Velocity krijg je een indicatie voor je gezondheid.

​De weegschaal van Withings meet de Pulse Wave Velocity via de voeten. Net zoals alle andere metingen. Snelle golven (waves) zijn een gevolg van hoge bloeddruk en/of stijve aderen. Bij een lagere bloeddruk en/of soepele aderen worden de golven langzamer.

Withings geeft aan dat de Body Cardio weegschaal geen medisch apparaat is. Het is ook niet bedoeld om ziektebeelden op te sporen en/of het monitoren van een behandeling. Bij lichamelijke wordt geadviseerd om contact op te nemen met een specialist.


Zelf je Pulse Wave Velocity Verbeteren

Withings geeft op de website aan dat je deze Pulse Wave Velocity kunt verbeteren. Bijvoorbeeld door je leefstijl aan te passen, meer beweging en andere voeding. Ook het afvallen kan bijdragen aan een verlaging van de Puls Wave Velocity.

Via de applicaties op je mobiele telefoon kun je eenvoudig bijhouden welke progressie je maakt bij het afvallen. En natuurlijk in het verbeteren van jouw Pulse Wave Velocity.

Strak vormgegeven Withings Body Cardio

Zoals ik van Withings gewend ben is ook de Body Cardio weegschaal strak vormgegeven. Deze weegschaal is in twee kleuren verkrijgbaar, wit of zwart. Ook deze weegschaal kan weer met het internet verbonden worden. Deze weegschaal is erg dun, maar staat toch stevig. Withings geeft aan dat bijna iedere ondergrond voldoet. De bovenkant van de weegschaal is uitgevoerd in glas.


De gegevens van de weegschaal kunnen via Wifi of Bluetooth gesynchroniseerd worden met je telefoon. Zowel Android telefoons als de iPhone toestellen worden ondersteund. Zie de website van Withings voor de specificaties van de geschikte toestellen.

Wat meet de Withings Body Cardio weegschaal?

Via de weegschaal kunnen jij en je overige familieleden de volgende metingen laten doen door de weegschaal:

  • Gewicht
  • Vetpercentage
  • Bot massa
  • Spier massa
  • Vochtgehalte
  • BMI
  • Pulse Wave Velocity

Gewoon even op de weegschaal gaan staan en de Body Cardio weegschaal voert de metingen uit via het contact dat jouw voeten maken op de weegschaal.

Deze weegschaal kan je ook combineren met andere apparaten van Withings. Bijvoorbeeld een activiteitstracker. Want de weegschaal zal niet bijhouden hoeveel calorieën je verbruikt. Zie de website van Withings voor meer informatie over de weegschaal en de andere producten in het assortiment.

De prijzen van de Withings Body Cardio kunnen per winkel verschillen. Kijk dus even goed naar de prijzen. Op dit moment waren de scherpste aanbiedingen bij Coolblue en Mediamarkt. Maar iedere dag kunnen de prijzen weer anders zijn.

Beeld van de weegschaal komt van de site van Withings.​

De informatie over deze Withings Body Cardio weegschaal is met zorg samengesteld. Indien er iets niet klopt hoor ik het graag, zodat ik dit kan aanpassen. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina laatst bij gewerkt op: 1 juni 2017)