Striiv een trendy gadget dat extra bewegen beloond via Goed Doel

StriivStriiv motiveert je absoluut om meer te bewegen. Door de energiepunten die je haalt kun je bijdragen aan Goede Doelen en deze punten kun je gebruiken om je virtuele wereld te bouwen en onderhouden. Draag bij aan een beter regenwoud, schoon water in Zuid Amerika of het bestrijd Polio in de wereld.
Heb de Striiv nu al een paar maanden in mijn bezit. Vorig jaar besteld in Amerika en hem via een omweg naar Nederland laten komen. Deze moeilijke weg omdat de mooi vormgegeven Striiv niet leverbaar was in Nederland. Helaas ook niet via de Europese winkels van bijvoorbeeld Amazon.com. Hierdoor was de Striiv voor mij een stuk duurder in aanschaf dan de winkelverkoopprijs van 99 dollar. Toch wilde ik niet wachten tot mijn volgende reis naar de Verenigde staten. Overtuigd door de verhalen en video’s op de site van Striiv wilde ik het eens zelf ervaren. Zeker ook om te kunnen oordelen wat de voordelenen nadelen zijn van de Striiv ten opzichte van de Fitbit. Deze Fitbit gebruik ik nu al maanden. De verwachting is dat de Striiv, nog meer dan de Fitbit, je aanzet tot extra bewegen. Bijvoorbeeld omdat je door te bewegen kan bijdragen aan een goed doel en het geïntegreerde spel dat je kan spelen.

Striiv strak vormgegeven met veel mogelijkheden

Op het moment van bestellen was de Striiv alleen leverbaar in het wit. Een strak vormgegeven kastje dat erg handzaam is door het compacte formaat en de mooi afgeronde hoeken. De Striiv kan bediend worden via een kleuren touch screen dat zeer eenvoudig te bedienen is. Met duidelijke indeling van de schermen en een geluid maakt het de bediening erg eenvoudig. Indien nodig kun je ook de uitleg raadplegen die standaard als naslag via het apparaat beschikbaar is. Daarvoor hoef je niet online te zijn. Een internet verbinding is hiervoor niet nodig. Door de techniek die in de Striiv is opgenomen kun je op een gemakkelijk je dagelijkse bewegingen bijhouden. Daarbij worden het aantal stappen met wandelen en rennen geregistreerd maar ook het aantal traptreden dat je per dag neemt. Op basis van deze informatie wordt ook bepaald wat het aantal kilometers is dat je aflegt, hoeveel minuten je per dag beweegt en wat waarschijnlijk het aantal calorieën is dat je hebt verbrand. De Striiv komt uit Amerika en is standaard ingesteld op de Amerikaanse eenheden. Maar via het configuratie scherm kun je deze dus omzetten naar de in Nederland gebruikte eenheden.

Striiv pedometer schermen

Weergave en vergelijken van je Striiv resultaten

Op de Striiv zelf kun je eenvoudig de behaalde resultaten raadplegen. Deze resultaten worden niet alleen weergegeven op basis van de dagelijkse getallen maar je hebt de volgende mogelijkheden voor het raadplegen van de resultaten:

  • Striiv grafieken
  • Striiv statistieken

De Striiv grafieken

Bij de Striiv grafieken worden de prestaties in kleur getoond in een staafdiagrammen. Via deze staafdiagrammen kun je de verschillende prestaties bekijken voor de laatste vijf dagen of voor de laatste maand. In de grafiek worden de dagelijkse scores aangegeven plus een lijn die aangeeft wat je dagelijks gemiddelde is en wat je beste score is. Voor de volgende verschillende prestatie is een apart staafdiagram te bekijken: aantal stappen, aantal traptreden, afgelegde kilometers, verbrande calorieën, aantal minuten actief.
Striiv grafieke met prestaties

De Striiv Statistieken

Bij de statistieken kun je naast de dagelijkse waarden ook zien wat je dagelijkse gemiddelden zijn, je persoonlijk beste resultaten zijn geweest . Ook kun je in de Striiv grafieken zien wat je in totaal hebt gepresteerd na het in gebruik nemen van de Striiv. In al deze overzichten zie je ook het aantal energie punten terugkomen. Deze punten kun je gebruiken in een ander uniek onderdeel van de Striiv: MyLand.

Draag bij aan Goed Doel door te bewegen met Striiv

Door actief te zijn met je Striiv kun je energie punten verdienen. Hoe intensiever de beweging hoe sneller je punten kan verdienden. Zo krijg je extra bonuspunten bij hard lopen. Maar met het traplopen kun je het snelst energiepunten behalen. Deze energiepunten kun je via Striiv laten omzetten in een bijdrage voor een goed doel. Daarbij kan je zelf kiezen tussen Polio, Schoon water of het regenwoud. Deze donaties worden verzorgd via Globalgiving. Je geeft zelf aan voor welk goed doel je energiepunten wilt sparen. Wanneer je kiest voor Schoon water zal iedere 10.000 energiepunten worden omgezet in een dag schoon water voor een kind in Zuid Amerika. Bij een keuze voor het regenwoud zal 10.000 energiepunten worden omgezet in een besparing van het regenwoud in Tanzania. Het gaat om een besparing ter grootte van een parkeerplaats. Wanneer je kiest voor het gevecht tegen Polio, kun je Striiv voor iedere 25.000 energiepunten een kind laten inenten tegen Polio. Toch wel een mooie manier om door zelf te bewegen een bijdrage te leveren voor het goede doel. En om net dat beetje meer te geven. Want door het aangaan van Striiv uitdagingen kun je extra energiepunten verdienen. Lijkt me ook een mooi aanknopingspunt voor de zorgverzekeraars. Door een apparaat als een Striiv te integreren met een zorgverzekering kunnen ze het bewegen stimuleren en een goed doel adopteren.

Extra bewegen met Striiv om Myland te spelen

StriivNatuurlijk is het feit dat je door bewegen kan bijdragen aan een goed doel al een hele stimulans om te bewegen. Maar de Striiv heeft nog een extra stimulans: MyLand. Op basis van de Energiepunten die je verdient kun je een eigen wereld aanmaken. Deze kun je voorzien van gebouwen en planten. Deze kun aankopen aan de hand van de energiepunten en geld. Dit geld kun je uitbreiden door het spel te spelen of door het inwisselen van energiepunten. Hoe meer punten je hebt hoe meer je kunt aanschaffen van de mogelijke gebouwen en planten. Met het bebouwen van het land krijg je ook de mogelijkheden om het land verder uit te bouwen. Daarvoor moet je wel steeds terugkeren naar het spel. Want door het oogsten van het land kun je het benodigde geld binnenhalen.

Verdien extra energiepunten via de Striiv uitdagingen

Striiv biedt je de mogelijkheid om extra snel energiepunten te verdienen. Dit kun je doen door het aangaan van de Striiv Challenges. Dit zijn uitdagingen die je door de Striiv worden voorgesteld. Door het inzetten van energiepunten, kun je een uitdaging aangaan. Wanneer deze uitdaging succesvol wordt afgerond krijg je de inzet terug plus een aantal extra energiepunten. Dit aantal hangt natuurlijk af van de zwaarte van de uitdaging. Deze uitdagingen kun je op ieder moment zelf kiezen door Striiv met een voorstel te laten komen. Je kunt daarbij kiezen uit eenvoudig, gemiddeld of zwaar. Maar de Striiv wacht niet altijd tot je zelf een keuze maakt. Op willekeurige momenten wordt automatisch een uitdaging gepresenteerd.

De Striiv verbinden met het internet

Ook bij de Striiv kun je verbinden met het internet. Daar kun je een account aanmaken waaraan de Striiv gekoppeld kan worden. Door de Striiv via de USB kabel op de computer aan te sluiten, kunnen de gegevens veiliggesteld worden op het internet. Maar naast het maken van de backup kun je ook Striiv laten uitkeren aan de goede doelen. De internet omgeving , my.striiv.com, is nog erg beperkt maar geeft wel een heel goed overzicht van alle behaalde resultaten en hoeveel donaties je hebt gedaan aan een goed doel. Vanaf deze overzichtspagina kun je dit allemaal weer publiceren naar Facebook of Twitter. Een ander voordeel van het koppelen van je Striiv aan het internet is het verkrijgen van software updates. Daarmee worden de mogelijkheden van de Striiv uitgebreid en komen er ook meer mogelijkheden in Myland. Dit werkt allemaal erg eenvoudig en snel. Helaas is er nog geen koppeling met bijvoorbeeld HealthVault mogelijk.