Nieuwe Withings weegschaal – Smart Body Analyzer

Withings LogoIk maak nu al een poos gebruik van een Withings weegschaal met Wifi koppeling. Dit naar alle tevredenheid. Strak vormgegeven en handig in het gebruik met de online applicaties. Regelmatig even om de weegschaal staan voor het gewicht te bepalen en de Body Mass Index. Natuurlijk is het mogelijk om de weegschaal met de gezinsleden te delen. Iedereen kan zijn eigen gebruikersprofiel kiezen. Tot een totaal van 8 gebruikers.

Nieuwe uitvoering Withings weegschaal

Dan zie je een bericht dat Withings een nieuwe weegschaal op de markt heeft gebracht. Dat trekt meteen de aandacht. Want wat heeft het bedrijf nu nog kunnen toevoegen aan de huidige Wifi weegschaal. Op haar website geeft Withings in een korte video uitleg over deze nieuwe Withings weegschaal, de Smart Body Analyzer. Een weegschaal die nu in één stop verschillende meting kan uitvoeren. Naast het bepalen van het gewicht en de BMI kan de weegschaal nu ook de hartslag meten. En het wisselen tussen de gebruikersprofielen is nog gemakkelijker geworden door het selecteren van de grote knop in het midden van de weegschaal. Het lijkt erop dat deze nieuwe versie van de weegschaal alleen nog in het zwart leverbaar is. Zie nog geen uitvoering in het wit op de site.

Meten luchtkwaliteit met Withings weegschaal

Een mooie toevoeging aan de nieuwe Withings weegschaal is de mogelijkheid om de luchtkwaliteit te meten. Deze wordt bepaald aan de hand van de temperatuur en de kooldioxide. Daarmee kun je eenvoudig bepalen of je de lucht moet verversen om dat belangrijke limieten worden overschreden. Ondanks het toevoegen van deze mooie extra optie is het ontwerp van deze Withings weegschaal nog steeds erg strak gebleven.

Persoonlijke coach van Withings

De resultaten van de persoonlijke metingen worden door de weegschaal ook online opgeslagen in de Cloud. Daarvoor moet je natuurlijk wel eerst de weegschaal via wifi of Bluetooth koppelen aan het internet. Met deze online opslag kun je de informatie ook onderweg raadplegen via bijvoorbeeld je mobiele telefoon. Zo heb je altijd je persoonlijke coach bij de hand. De mobiele applicaties zijn op het moment van schrijven alleen nog beschikbaar voor de iPhone en Android toestellen. Controleer wel even of je huidige toestel nog steeds geschikt is voor de versie van de software. Hopelijk is binnenkort ook een Windows Phone applicatie beschikbaar.