Mooie financiële resultaten Fitbit

Fitbit sterke resultatenNa de beursgang heeft Fitbit, de fabrikant van fitnesstrackers, de eerste financiële resultaten gepubliceerd. De organisatie liet in een persbericht weten dat het in het afgelopen kwartaal maar liefst 4,5 miljoen apparaten had verkocht. Op een omzet van 400 miljoen dollar kwam de winst van Fitbit uit op een 18,3 miljoen dollar. Dit zijn mooie resultaten voor Fitbit die ook beter waren dan de analisten hadden verwacht. Dit is de grootste kwartaal winst die Fitbit sinds haar acht jarige bestaan wist te realiseren.

Focus op connected health en fitness

Fitbit is als organisatie gevestigd in San Francisco. De focus van de organisatie ligt op fitness en connected health. In de afgelopen periode heeft Fitbit een aantal nieuwe features en services geïntroduceerd voor haar klanten. Daarbij heeft het ook ingezet op het vergtoten van de naamsbekendheid. Dit is gezien de drukken markt en een continue instroom van nieuwe spelers erg belangrijk. Ook heeft Fitbit ingezet in het vergoten van de wereldwijde distributie. De internationale verkopen zijn met 250 procent gestegen.

De ambitie van Fitbit is om te penetreren in de markt van Corporate Wellness. Fitbit zet zich in om haar klanten te voorzien van innovatieve producten en diensten waarmee de consument over de hele wereld in staat wordt gesteld om de gestelde gezondheid en fitness doelen te realiseren.

Nieuwe Fitbit modellen

Zoals aangegeven heeft Fitbit het afgelopen kwartaal 4,5 miljoen devices verkocht. In de afgelopen periode kreeg de Fitbut Surge een update waarmee ook de GPS bike tracking optie beschikbaar kwam. Ook heeft Fitbit gewerkt aan de verbetering van de mobiele ervaring. Waarbij de grafieken van de dagelijkse activiteiten werden her ontworpen voor de mobiele applicaties op iPhone, Android en Windows Phone.

Ook is Fitbit samenwerkings-verbanden aangegaan met onder andere Kellogg’s, Geico, Sutter Health. Met de laatst bedrijven richt Fitbit zich op de Corporate Wellness. Fitbit geeft in het persbericht aan dat het al contracten heeft gesloten met 50 ondernemingen uit de Fortune 500.