Fitness tracker Fitbit naar de beurs

Beursgang FitbitVandaag is het bekende fitnesstracker Fitbit naar de beurs gegaan. Een beursintroductie waar wel naar wet uitgekeken. Want met deze beursgang krijgen de analisten een duidelijk beeld over de waarde van dergelijke ondernemingen. De verwachting is dat de beursgang een bedrag van 731,50 miljoen dollar zal opleveren. De geschatte waarde van de totale Fitbit onderneming wordt nu geschat op 4,1 miljard dollar. De werkelijke waarde is pas goed ye bepalen als het volledige bedrijf naar de beurs is gegaan.

Versterken R&D Fitness tracker en diensten

Fitbit zal worden genoteerd aan de New York Stock Exchange onder de naam FIT. De openingskoers van het nieuwe Fitbit aandeel is uitgekomen op 20 dollar. Deze openingskoers hoger dan de analisten hadden verwacht. De in San Francisco gevestigde organisatie wil het opgehaalde geld gaan gebruiken om de R&D activiteiten rond om de fitness en health-trackers een impuls te geven.

In de markt van Healt- en Fitness trackers waarin Fitbit actief is heeft het een mooie positie weten te bemachtiging. Het heeft een hoge naamsbekendheid en verkoopt de trackers in grote aantallen. Deze markt voor wearables is erg populair bij de technologie bedrijven. Ook organisaties als Apple. Intel en Microsoft hebben deze markt betreden met eigen devices en diensten.

Fitbit is in 2007 opgericht door James Park and Eric Friedman. De focus van de organisatie is op een groot en gevarieerd aanbod van kleurrijke trackers. Met de apparaatjes kunnen de gebruikers de beweging en slaap activiteit meten. Natuurlijk afhankelijk van het gekozen Fitbit model. De gegevens die met de activity trackers worden verzameld kunnen worden uitgelezen en gepresenteerd op het internet of je mobiele telefoon. Fitbit biedt een breed platform aan dat op de platformen als iPhone, Android en Windows Phone beschikbaar is.

Op dit moment is Fitbit een dominante speler op de markt van wearables maar krijgt dus concurrentie van sterke technologie bedrijven. In dit marktsegment wordt veel verwacht van de introductie van de nieuwe Apple Watch.