Fitbit voor de rechter om onjuiste slaaptracking

Onjuiste slaaptracking Fitbit FlexWearables en sport trackers zijn populair. Steeds meer consumenten kiezen een wearable om de sportprestaties te meten. Verschillende wearables maken het ook mogelijk om je slaappatroon te meten. Nu blijkt dat Fitbit is aangeklaagd voor het monitoren van de slaap.

Onjuiste slaaptracking Fitbit

Al in 2015 is Fitbit in een zogenoemde class-action aangeklaagd voor het onjuist uitvoeren van slaaptracking. De rechter heeft wat tijd nodig gehad om te bepalen of deze claim ook kan voorkomen. Er is nog geen inhoudelijke uitspraak gedaan. De rechter heeft alleen besloten dat de zaak mag voorkomen.

Natuurlijk heeft fabrikant Fitbit verzocht om de zaak niet voor te laten komen. De rechter heeft het verzoekt niet ingewilligd.

Op de verpakking van een Fitbit Flex staat dat het slaappatroon kan worden bijhouden. Zo kan worden bepaald hoeveel uur de gebruiker slaapt en hoe vaak deze wakker is. Op basis van de verkregen informatie kan Fitbit dan aangeven hoe goed de slaap was.

De aanklagers geven aan dat de sensoren die in de Fitbit Flex worden gebruikt niet in staat zijn om precies genoeg te meten. DE gebruikte bewegingssensor is onvoldoende in staat om de slaap te meten.

Zo zou de claim die de advertentie voor de Fitbit Flex maakt ten aanzien van het meten van de slaap onjuist zijn.

Vervelende rechtszaak onjuiste slaaptracking

Voor Fitbit is het natuurlijk erg vervelend dat het zich moet verdedigen ten aanzien van de slaaptracking. In de hectische markt voor wearables wil je lievere alle energie steken in het innoveren van je huidige producten en nieuwe producten op de markt zetten.

Met de introductie van Apple watch is de concurrentie hevig in het segment. Consumenten kunnen uit veel aanbieders kiezen. Fitbit was al vrij vroeg op de markt en heeft een groot markt aandeel. Het heeft een uitgebreide productlijn en een goede ondersteuning met services via de website.

De Fitbit devices zijn in veel landen bij een groot aantal winkels verkrijgbaar.