Eerste Fitbit niet meer leverbaar, kies nu FitBit Zip of Fitbit One

Fitbit stappentellerZelf gebruik ik al een paar jaar een Fitbit als activiteiten meter. Dit is de Fitbit Ultra. Deze was leverbaar in twee verschillende uitvoeringen. De initiële versie was nog niet in staat om het hoogteverschil te meten, het aantal traptreden. Deze Ultra versies was verkrijgbaar in de kleuren blauw en roze. Maar deze versie is niet langer meer leverbaar. Je kunt nu kiezen uit twee nieuwe versies van de Fitbit: De One en de ZIP. Deze apparaten zijn allebei strak vormgegeven maar verschillen toch wel sterk in gebruiksgemak en prijs. De Fitbit Zip is beschikbaar voor iets 59,95 dollar. De Fitbit One heeft meer mogelijkheden en is verkrijgbaar voor 99.95 dollar.

De Fitbit ZIP

Fitbit ZipOp dit moment is dit het instap model voor de Fitbit. Het is de goedkoopste variant en meet het aantal stappen, afgelegde afstand en het aantal verbrande calorieën. Deze versie is allen niet in staat om de hoogte verschillen waar te nemen. Ook heeft het geen ondersteuning voor het meten van je slaap patroon. De mogelijkheden van de Fitbit Zip om gegevens uit te wisselen met bijvoorbeeld je iPhone of het internet zijn gelijk aan die van de Fitbit One. Het grootste verschil zit hem in de vormgeving en de batterij. De Fitbit ZIP maakt gebruik van een vervangbare horloge batterij. Deze versie is verkrijgbaar in verschillende kleuren: Wit, Groen/Geel, Zwart, Blauw en Roze. Wanneer je deze ZIP aanschaft krijg je een volledig pakket. De Fitbit wortdt geleverd inclusief een USB Dongle en een batterij.

Meer mogelijkheden met de Fitbit One

Fitbit OneOp dit moment is de Fitbit One de meest compleet uitgevoerde versie van Fitbit. Dit is de opvolger van de Ultra. Wat betreft specificaties heeft deze One ook veel gemeen met zijn voorganger. Met deze versie kun je ook meten hoeveel trappen he hebt gelopen en kan je het slaappatroon vastleggen. En je kunt de Fitbit ook gebruik om je te laten wekken met zijn trillingen. Bij de One heb je een oplaadbare versie, je hoeft geen batterijen te vervangen. Deze versie van de Fitbit is leverbaar in twee verschillende kleuren. Zelf heb ik alleen nog de zwarte uitvoering gezien. Maar volgens de site is deze One ook leverbaar in een soort paars. De Fitbit One wordt geleverd met een USB dongle, een kabel om het apparaat op te laden en een slaap band. Deze accessoires kun je ook los bestellen bij Fitbit.