Amiigo de nieuwe virtuele fitheids coach?

Amiigo Fitheids coachHelaas is de lancering door de leverancier uitgesteld. Maar binnenkort komt er een nieuwe virtuele trainer op de markt. Een strak vormgegeven apparaat dat de concurrentie zal aangaan met de apparaten van Nike+ en Fitbit. Helaas beschik ik nog niet over het strak vormgegeven apparaat. We zullen nog even moeten wachten. Maar de berichtgeving op de website en de Facebook pagina van Amiigo zijn veel belovend. De Amiigo wordt daar aangeduid als de nieuwe generatie van draagbare sensoren. Het apparaat moet de mogelijkheden en kracht van de mobiele devices laten zien voor een beter fitness beleving. Het moet daarmee nog makkelijker worden om je work-outs en prestaties met vrienden te delen. Dit zou in real time mogelijk moeten zijn. De Amiigo is volgens de website in staat om meer dan honderd verschillende work-outs te herkennen. En tijdens het oefenen kunnen de hartslag en intensiteit van de uitvoering worden gemeten. En het mooie is dat je met de Amiigo ook punten kan verzamelen en uitdagingen met anderen kan aangaan in competitie verband. Doelstelling is om de punten inwisselbaar te maken voor specifieke fitness producten.

Functionele vormgeving van de Amiigo

De Amiigo heeft een stakke vormgeving. Het voorbeeld op de internet site laat een wit/grijze armband zien met kleur accenten in het groen of blauw. Het apparaat heeft twee sensoren. Een in de armband en de andere in de schoen clip. De lichtgewicht band is samengesteld uit thermoplastic elastomeren en roestvrij staal. Deze armband is comfortabel in het dragen. Dit geldt ook voor de bijgeleverde clip die aan de schoen bevestigd kan worden. Alles is waterbestendig. Je zou er zelfs mee kunnen zwemmen. De sensoren in de armband meten de hartslag, temperatuur van de huid en het zuurstof gehalte in het bloed. Gedurende de oefeningen maar ook op de rest van de dag. Het is me nog niet duidelijk hoe het zuurstof gehalte precies gemeten kan worden.

Raadpleeg de resultaten van de Amiigo op je mobiel

De informatie die de Amiigo verzameld kan worden ontsloten via een App. Deze zijn beschikbaar in voor het Android platform en iOS. Helaas wordt de windows phone nog niet ondersteund. De verwachting is wel dat je minimaal over een iPhone 5 versie moet beschikken om de applicatie goed te kunnen gebruiken.

Concurrerende prijs?

De eerste indicatie die ik heb kunnen vinden ten aanzien van de prijs is dat de Amiigo rond de 120 dollar zal kosten. Dit lijkt me wel erg voordelig. Zeker als je de eigenschappen en mogelijkheden van het product vergelijkt met die van de Fitbit, Nike+ en Striiv. Natuurlijk heeft Fitbit de laatste tijd ook wel voordelige versies aangeboden. Maar Amiigo heeft als doelstelling te laten zien dat je veel meer uit een apparaat kan halen. Het kan veel meer dan een stappenteller en kan ook in het water worden gebruikt. Hoop dat binnenkort de zorgverzekeraars ook deze apparaten zullen gaan aanbieden. Zou toch mooi zijn als je bij het afsluiten van een zorgverzekering een korting zou kunnen krijgen op je premie als je laat zien dat je een gezonde levensstijl na streeft.

Amiigo armband